Om massage

Massage har använts i tusentals år för att behandla spända muskler och ge avslappning.

Regelbunden massage stärker bl.a. immunförsvaret, ökar blodcirkulationen, löser muskelspänningar och motverkar stress: får oss att må bra med andra ord!

Jag behandlar såväl på min mottagning i Åkersberga centrum som vid besök på ditt företag, eller varför inte boka in en Må bra-kväll hemma hos dig med bla massage!

Massagens effekter

 • förbättrar blodcirkulationen 
 • löser upp spänningar
 • avlägsnar slaggprodukter
 • lindrar smärta
 • sänker nivån av stresshormoner
 • ger bättre matsmältning och näringsinlagring
 • stimulerar tillväxt hos barn
 • påskyndar läkning av sår och motverkar ärrbildning
 • stärker immunförsvaret
 • ger en djupare och lugnare andning
 • ger en ökad kroppskännedom
 • underlättar inlärning
 • ökar koncentrationsförmågan

 

Behandlingsreaktioner

Omedelbart efter en behandling kan du känna dig trött och frusen och du kan få en viss träningsvärk. Detta beror på ökad blodcirkulation samt avslappning och är snabbt övergående. Har du feber eller t.ex luftvägsinflammation ska du vänta med att ta en behandling tills du är frisk. Är du osäker, kontakta oss eller din läkare för rekommendationer.

Forskning

Forskning visar att massage är mycket betydelsefull som friskvård. 

Vid beröring frisätts ett flertal hormoner som påverkar kroppens alla funktioner, såväl fysiskt som psykiskt. T.ex "lugn och ro-hormonet" Oxytocin som dämpar aggressivitet, gör oss avslappnade och höjer toleransen mot smärta.

Blod- och Lymfcirkulationen ökar vilket tillåter kroppen att jobba mer effektivt, både muskulärt och med att "ta hand om sig".

Massagen understödjer immunförsvaret så att kroppen lättare kan stå emot sjukdomar och människor med svåra kroniska sjukdomar får hjälp att lättare hantera dess symptom, även om man inte botar sjukdomen i sig.

button.png

Svensk klassisk massage

Den svenska klassiska massagen utvecklades av Per Henrik Ling, "den svenska gymnastikens fader", för 200 år sedan och har sedan dess blivit högt värderad och vida känd runt om i världen.

Massagegreppen vi använder oss av är Effleurage (strykningar), Friktioner (gnidningar), Petrissage (knådningar), Tapotement (vibrationer), kantningar och saxningar. Alla grepp är till för att mjuka upp och töja kroppens muskler.

Massageterapi

I och med dagens stillasittande arbete har behovet av massage och massageterapi ökat. Många har smärtor i nacke och axlar, kanske på grund av ett arbete vid datorn, men besvären kan finnas var som helst i kroppen. Problemen med tinnitus har också ökat och även där kan massageterapi vara en lindring.

 

I en massageterapeutisk behandling tar vi reda på varför du har ont, bland annat genom att testa olika muskler och deras funktion, och behandlar sedan både anledningen till och symtomen av ditt besvär. I behandlingen använder vi olika terapeutiska metoder som mjukar upp muskler, rättar till dysfunktioner (felaktiga funktioner) i muskler, leder och skelett. Du får tips om töjningar och träning som kan hjälpa dig med dina besvär. 

Energimassage

Energimassage har funnits i Japan i 1500 år och kom till Sverige i mitten av 80-talet.

Man utgår ifrån att det cirkulerar energier i kroppen, i meridianer med akupunkter kopplade till sig.

Massagen bygger på 365 punkter, fördelade över kroppen. När dessa stimuleras frigörs energi, musklerna slappnar av och nerv- och cirkulationssystemet påverkas positivt.

Vem som helst kan ta en energimassage, när och var som helst!