Företag

Massage och massageterapi är en utmärkt form av friskvård och en bra hjälp vid rehabilitering efter skada/sjukdom.

Låt en massör komma till ditt företag och förebygga samt  behandla onda axlar och ryggar t.ex. Eller låt dina anställda få en stunds avkoppling på vår mottagning!

Hör av dig så skräddarsyr vi en lösning för ditt företag!

Sedan 1 januari 2004 räknas massage på jobbet som en skattefri förmån för de anställda och är en avdragsgill kostnad för arbetsgivaren.

  • Hela kostnaden för massagebehandlingarna kan dras av som vilken annan kostnad som helst som ett företag har.
  • Det finns inte någon begränsning på var behandlingarna skall ske, både på arbetsplatsen och en praktik går bra. Behandlingarna kan även ske hos annan terapeut än den arbetsgivaren hänvisar till.
  • Hela personalen inom en personalgrupp skall erbjudas samma möjligheter, men alla behöver inte ta del av det. Om arbetsgivaren inte erbjuder hela personalgruppen behandling är det som tidigare, det krävs en individuell bedömning för rehabilitering för att behandlingarna ska vara avdragsgilla.
  • Den anställde blir inte förmånsbeskattad, dvs summan av behandlingarna läggs inte på som lön, vilket alltså resulterar i oförändrad skatt för den anställde.
  • Ingen arbetsgivaravgift tillkommer på behandlingarna för arbetsgivaren, eftersom värdet av behandlingarna inte längre läggs på arbetstagarens lön.

Avdragsrätten gäller för alla arbetsgivare som har anställda. Om du har enskild firma eller är delägare i ett handelsbolag så är du inte anställd, men om man kan visa på behovet av friskvården för arbetets utförande kan man i vissa fall få dispens. Har du ett aktiebolag så är du anställd och kan utnyttja avdragsrätten.

 

Linri AB (Kroppshälsa) har F-skatt.

Organisationsnummer:  556759-5847

Kontakta oss för mer information, vi gör gärna ett besök på ditt företag och berättar mera!